YIASSAS

Nog maar een paar minuten het vliegtuig uit en het grote genieten is al begonnen. De tafeltjes met uien, tomaten, meloenen, granaatappels… staan nog steeds aan de kant van de weg, de rijpere kerels zitten nog steeds gezellig met elkaar voor het kafenion en ik merk dat ik er weer ingetrapt ben.. die schoorstenen, elk jaar denk ik weer een vogel te zien..

Onder de sterrenhemel verglijdt het ene na het andere slow down dorpje aan mijn blik voorbij, om straks ons eind (begin) punt Agia Galini binnen te rijden. Nog even en we zijn weer in het zuiden van Kreta, kunnen de voetjes weer in de Libische Zee en word ik als een “long time no see” vriend binnen gehaald. Dan gaan we eerst een drankje doen met wat olijven, terwijl de lyra ons weer begroet en de vitamins weer voor ons klaar staan.

Maar tot die tijd geniet ik van de bergen in het maanlicht, de olijfbomen, de gezellig verlichte Taverna’s,…

gele collage kreta

Maar thuis was de voorpret natuurlijk al begonnen..

Wat gaat het dit jaar worden..

Met de camper door Kreta where the backyard is the beach, a shower means a dip in the ocean and the sunset is our Netflix.

or go I fall in love with cities I’ve never been and people I’ve never met…